Mardin Tepealtı Köyü Anasınıfı Tefrişatı Yapıldı

“BİR UMUT BİN UMUT” PROJESİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri (öğretmen adayları), Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Mardin ili Nusaybin ilçesine bağlı Tepealtı Köyü anasınıfını yenileyerek çocuklar için farklı bir öğrenme ortamı oluşturdular. Bu kapsamda öncelikle Tepealtı köyü anasınıfını ziyaret ederek, eksiklikleri tespit ettiler. Ardından birçok gönüllü kişi ve kurumla irtibat kurup, eğitici materyal, teknolojik ekipman ve fiziksel donanımla ilgili gerekli malzemelerin teminini sağladılar.

2 Mayıs 2018 tarihindeki açılış töreni öncesinde köye giderek anasınıfının içini ve dışını boyadılar; çocuk parkını kurarak iç ve dış fiziksel ortamı düzenlediler. Ardından Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi ABD öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Aktan Acar, Okul Müdürü Medeni Yaşar, çok sayıda aile ve çocukların katılımı ile 2 Mayıs 2018 günü okul bahçesindeki şenlik eşliğinde minikleri yeni sınıfları ile tanıştırdılar. Özverili çalışmalarıyla “Bir umut, bin umut” Projesi’ni gerçekleştiren öğretmen adayları Aslıhan Türkiş, Sena Kıyı, Ayşenur Özer, Serkan Karademir ile Selma Akdeniz’e, katkı ve destek veren tüm gönüllü kişi ve kurumlara teşekkür ederiz.