“Integration of Experiential Learning and Virtual Reality on Gifted Education” Proje Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen “Integration of Experiential Learning and Virtual Reality on Gifted Education” isimli Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (Ka203) projesinin üçüncü toplantısı,  Doç. Dr. İlke EVİN GENCEL, Prof. Dr. Çiğdem ŞAHİN TAŞKIN, Öğr. Gör. Zafer KARADAYI'nın katılımıyla  İspanya'nın Murcia kentinde Universidad Católica de Murcia (UCAM) Üniversitesinde yapıldı. Projede eğitim fakülteleri için deneyimsel öğrenme kuramına dayalı sanal gerçeklikle desteklenen seçmeli ders programı geliştirilmiştir. Bu programla öğretmen adaylarına normal sınıf ortamlarında üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde kullanabilecekleri strateji, yöntem ve teknikler sanal sınıflarda uygulamalı biçimde kazandırılmaktadır. Eğitim ve teknolojinin entegre edildiği proje yurt dışında da büyük ilgi görmektedir. Toplantı sürecinde İspanya TV kanallarına projeyle ilgili açıklamalarda bulunulmuştur.