Fen Bilgisi Eğitimi Öğrencilerimiz 700 m Kıyı Şeridinden 492 KG'dan Fazla Atık Madde Topladı

28.05.2016 tarihinde Deniz Elçileri Topluluğun etkinliklerinin ilki olan   Clean up the MED etkinliği, TURMEPA, Belediye ve Üniversitemizin desteği ile topluluk   akademik danışmanları Yard.Doç.Dr.Sevil Yalçın ve Yard.Doç.Dr. Sibel Telli ile topluluk temsilcileri Ömer Kırbaş ve Belemir Özeş eşliğinde  Fen Bilgisi öğrencilerinin (1. 2. ve 3. Sınıf) katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik amacı, deniz ve kıyı kirliliğine dikkat çekmek adına kıyılara atılan katı atıkların toplanarak, atıkların ağırlık ve içerik analizi yapılıp bir farkındalık oluşturmaktır. Etkinlik sonunda Yeni Kordonda 700m ‘lik kıyı şeridinde 492 kg katı atık (plastik şişe, çeşitli ebatlarda araba lastiği, halı, cam şişe, sigara izmariti, kumaş parçaları, halı vb)çıkartılıp  belediye görevlilerine teslim edilmiştir.