Fakültemiz Yeni Binası İç Mekan Tasarım Çalışmaları

.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yücel ACER, Dekanımız Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ ve Yapı İşleri Daire Başkanı Sinan KARABULĞU Fakültemiz binasına estetik açıdan büyük değer katacağını  düşündüğümüz tasarımlar hakkında bilgi almak ve sürece dair değerlendirmeler yapmak üzere Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Doç. Yeşim ZÜMRÜT'ü ziyaret ettiler. Doç. Yeşim ZÜMRÜT danışmanlığında Seramik Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencisi İlter ÖZYILDIRIM'ın tez projesi kapsamında Fakültemiz için tasarladığı seramik zemin göbek tasarımlarından yedi tanesi, dekanlık girişi, öğrenci girişi ve enstitü girişine  uygulanmak üzere seçildi. Kale Grubu desteğiyle dijital baskı tekniği kullanılarak deneme ve nihai baskıları yapılacak olan  göbek tasarımlarının, Mayıs ayı başlangıcında montajlarının tamamlanması öngörüldü.

Rektörümüz  Prof. Dr. Yücel ACER tarafından çizimleri onaylanan panoların tasarımlarının çıkış noktaları, şekillendirme, pişirim, sırlama ve montaj aşamalarına dair bilgilerin paylaşıldığı ziyarette, Dekanımız; ÇOMÜ ailesi olarak fakülteler arası katkıya güzel bir örnek teşkil eden bu değerli projelerde başta Doç. Yeşim ZÜMRÜT ile emeği geçen diğer akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti. 

Ayrıca, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL eşliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni "Troya'dan Esintiler" etkinlikleri  kapsamında, Fakültemiz için Seramik ve Cam Bölümü Öğr. Gör. Şeref DOĞAN tarafından tasarlanan  "2018 Troya Yılı Anısı" isimli seramik panonun ve Öğr. Gör. Berna BATUR, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Arş. Gör. Zeynep AROL ve Derya ARSLAN tarafından tasarlanan "Hektor'un Mirası 'Troya'" isimli çini panonun yapım aşamaları ziyaret edildi.