Dekanımız Prof.Dr. Salih Zeki GENÇ “TÜBİTAK 2018 Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı”na Katıldı

“Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı” projesi  III. Dönemi; şehit ve gazilerimizin çocukları ile Küçükkuyu, Biga, Eceabat, Ezine, Lapseki, Ayvacık ilçelerimizde öğrenim gören 12 yaş grubu öğrencilerimizin katılımı ile  PARİON HOTEL’de devam ediyor.
        Proje yöneticisi Öğr.Gör.Arzu BAYINDIR;  proje çalışmalarında  bilim  ve kültür temasının ön planda olduğunu, alanlarında uzman,  Üniversitemiz ve farklı üniversitelerden öğretim elemanları tarafından yürütülen program etkinliklerinin, Ortaokul 6.sınıfa devam eden 7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek, bilim yatkınlığı olan,  sosyal  12 yaş çocukların çalışma grubu olarak hedeflendiğini     bu amaç doğrultusunda öğrencilere; bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine uygun olarak farklı disiplin alanlarına yönelik hazırlanan etkinliklerle tanışmaları sağlanarak; bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu verilmeye çalışıldığını, kamp etkinlikleri ana merkezinin  Çanakkale Özel Kolej Yerleşkesi olup, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve Dardanos Yerleşkeleri, Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamları eğitsel amaçlı kullanılarak, derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları birer eğitim ortamı olacaktır. Gözleme, sorgulamaya ve yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım ön planda tutulduğunu belirtti.
               Projenin “Gök Bilim Atölyesi” çalışmalarına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ katıldı. Konuşmasında; “Bilimin yaşam felsefesi olması gerektiğini, bu kampın düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmesine büyük katkılar sağladığını, katkı sunan akademisyen, grup liderleri, koordinatörlere, kurum ve kuruluşlara, proje yürütücüsü fakültemiz öğretim elemanı Arzu BAYINDIR’a teşekkür ederim. dedi