Dekanımız Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ'in Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü Mesajı

Modern anlamda öğretmen yetiştirme, 16 Mart 1848 tarihinde İstanbul’da Darü’lmuallimin adında öğretmen okulunun kurulması ile başlamıştır. Öğretmen Okulları 1848’den günümüze yüz binlerce öğretmen adayını eğitim camiasına kazandırmıştır. Türkiye’nin dört bir tarafında ülkenin aydınlık geleceğini inşa eden neferler yetiştiren Öğretmen Okulları’nın kuruluşunun 171. yıl dönümünde hayatını eğitime adamış emekli öğretmenlerimizin, tüm eğitimcilerin ve öğretmenlik mesleğine gönül vermiş öğrencilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi de rahmet ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ
Dekan