Coğrafya Eğitimi ABD Öğrenci ve Öğretim Elemanları İç Anadolu Bölgesi, Orta ve Batı Karadeniz Bölümlerinde Arazi Çalışmasında Bulundu

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğrenci ve Öğretim Elemanları İç Anadolu Bölgesi, Orta ve Batı Karadeniz Bölümlerinde Arazi Çalışmasında Bulundu

Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğrenci (lisans ve lisansüstü) ve öğretim elemanları  27 Nisan 2018 -01 Mayıs 2018 tarihleri arasında İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’nde de Orta ve Batı Karadeniz Bölümlerinde arazi çalışmasında bulundu. Adı geçen bölge ve bölümlerin doğal, beşeri ve ekonomik çevrelerine ilişkin yerinde değerlendirmelerde bulunularak, öğrencilerin ilgili bölgeler coğrafyasına ilişkin yeni kazanımlar elde etmeleri sağlandı. Arazi Çalışmasına,  koordinatör Doç. Dr. Rüştü ILGAR yanı sıra, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan YAŞAR, Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Hayri ÇAMURCU ve  Dr. Öğr. Üyesi Oya ERENOĞLU katıldı.

Arazi çalışmasının ilgili bölgelerin Kültür Coğrafyasına yönelik yerinde değerlendirmeler yapma imkânı tanıması nedeniyle bu çalışmaya Sosyal Bilgiler Eğitimi ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı’ndan da öğrenciler katılmıştır. Ayrıca bu etkinliğe Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Funda ÖRGE YAŞAR ve Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cüneyt ERENOĞLU katıldı. Bölümümüz anabilim dalları öğrencilerinin bilgi ve görgülerini arttırmaya yönelik, yurtiçi ve daha önceki yıllarda olduğu gibi yurtdışı doğa ve kültür temelinde araştırma-inceleme gezilerine devam edilecektir.