Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İSKENDEROĞLU, “TÜBİTAK 2018 Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı”na Katıldı

Fakültemiz öğretim elemanlarından Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2018 TÜBİTAK projesi yankıları davam ediyor. TRT tarafından TRT ÇOCUK “”Haberin Olsun” programında bölümler halinde yayınlanmaya devam ediyor.

     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2018  TÜBİTAK projesi III. Dönemi sertifika töreni  PARİON Hotel’ de gerçekleştirildi.

     Proje yöneticisi Öğr.Gör.Arzu BAYINDIR;  projenin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri (Soma madeninde çalışan ve maden kazasında yitirdiğimiz kişilerin çocukları) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğine dayalı olarak  02- 21 Temmuz 2018 tarihleri arasında konaklamalı (PARİON HOTEL), 6 'şer günlük  programlarla üç dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştirildiğini III. Dönemin 16-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında   şehit ve gazilerimizin çocukları ve Küçükkuyu, Biga, Eceabat, Ezine, Lapseki, Ayvacık ilçelerinde öğrenim gören 12 yaş grubu 40 öğrencinin  katılımı ile sona erdiğini ifade etti.

     Projede kamp etkinliklerinde yaş grubu dikkate alınarak ana yerleşkenin Çanakkale Özel Koleji olduğunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve  Eğitim Fakültesi Yerleşkelerinin tüm eğitim alanları ile  Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamlarını eğitsel amaçlı kullanılarak öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışıldığını, derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında; doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevinin eğitim amaçlı kullanıldığını belirtti.

     Programa, 116 Jandarma Alay Komutanı Hüseyin TOPUZ, Em. Çanakkale Milletvekili Süleyman AYHAN, kurum ve kuruluş yetkilileri, proje ekibi, pek çok akademisyen ve öğrenci velileri katıldı.

     Sertifika dönemi sonunda düzenlenen programda konuşan proje yürütücüsü Öğr. Gör. Arzu Bayındır, kampın III. Dönemini de başarıyla gerçekleştirmenin ve özellikle minnet borcu duyduğumuz gazi ve şehit çocuklarımızı bu programda ağırlamanın mutluluk ve onurunu yaşadıklarını ifade etti. Amaçlarının öğrencilerde bilim farkındalığı kazandırmak, bilimle ve popüler bilim ile tanıştırmak, bilimi sevmelerini sağlamak, bilimin her dakika yanımızda olduğunu hissettirmek ve yaşamlarında problem çözme, analiz ve sentez yapabilme düşünsel becerilerinin de geliştirilmesi olduğuna yer verirken konuşmasına; “Bizlere bu imkanı sağlayan özellikle geleceğimiz genç nesillerini önemseyen TÜBİTAK ( Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu)’a, bizi daima destekleyen üniversiteme ve sayın rektörümüz Prof.Dr.Yücel ACER’e, Çanakkale Valimiz Sayın Orhan TAVLI’ya, bugünkü ziyaretleri için de Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İSKENDEROĞLU’na ve yıllardır bilim kamplarını gönülden  destekleyen Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Muharrem ERKEK ayrıca, rektör yardımcımıza,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ve Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanı Gamze AYRIM’a, ve Soma öğrenci grubunun kampa ulaşımını sağlayan ve Proje destekçimiz Çanakkale Belediyemize ve Sayın Belediye Başkanımız Ülgür GÖKHAN’a, kampa büyük katkıları olan  ve yakinen ilgilenen Belediye Başkan Yardımcılarımız  Rebiye ÜNÜVAR ve Ali SÜRÜCÜ’ye,  İl Kültür Turizm Müdürümüz Kemal DOKUZ’a, bizi kamp alanı etkinliklerimizde yalnız bırakmayan sayın Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Zeki GENÇ’e, Soma Kaymakamlığına, fakülteme, proje danışmanlarımıza,  çocuklarımıza hiç düşünmeksizin Çanakkale Koleji’nin kapılarını ardına kadar açan ve öğrenci konaklamalarımızda kolaylıklar sağlayarak çocuklarımızı böyle bir otelde ağırlayan sayın Kemal KARAKAŞ ve Özgür KARAKAŞ’a, öğrencilerimizin sigortalanmasını üstlenen Sayın Ahmet DEMİR ve Sayın Nadide ALTIN’a, TRUVA TurizmTic.Ltd.Şti Yönetim Kurulu Başkanı Turgay KILIÇ’a,    Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem ERYİĞİT’e, koordinatörlük görevini yüklenen Özgür ERDOĞAN’a, projenin yaygın etkisine destek sunan TRT Çocuk Ekibine kampın mimarı tüm proje ekibi arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimiz ve velilerimize, kampın ulusal ve yerel alanda halkımızla buluşmasını sağlayan yaygın etkisine ivme katan siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin yolunun daima bilimle aydınlanması, yaşamlarında bilimin  ve bilimsel düşüncenin rehber olması dileklerimle saygılarımı sunarım.” diyerek bitirirken öğrencilere sertifikaları ve kamp boyunca yapmış oldukları etkinliklerin yer aldığı bir görselin  sunumu ve kamp pastasının kesimi, İzmir Marşı, Neler Oluyor Hayatta, Memleketim şarkılarının öğrenciler tarafından coşkuyla söylenmesi  ve geniş katılım ile sona erdi.

 

PROJE EKİBİ; Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR( ÇOMÜ- Proje Yürütücüsü), Doç.Dr. Betül TİMUR (ÇOMÜ- Uzman), Doç.Dr. Muzaffer ÖZDEMİR (ÇOMÜ-Uzman), Dr. Öğr. Üyesi M.Aydın BAŞAR (ÇOMÜ-Uzman), Prof.Dr. Abdullah SOYKAN ( Balıkesir Ün.-Eğitmen), Prof.Dr.Ali İŞMEN (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof.Dr. Osman DEMİRCAN ( ÇOMÜ Em. Öğr. Üyesi-Eğitmen), Doç.Dr.Hanife GENÇ (ÇOMÜ-Eğitmen),  Doç.Dr. Sevnur MANDACI (TÜBİTAK MAM – Eğitmen),Doç.Dr. Tuncay ÖZDEMİR (İnönü Ün. –Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Elmaziye TEMİZ (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr.Üyesi Hayrettin PARLAKYILDIZ( KKTC İlim Ün.- Eğitmen), Dr.Öğr. Üyesi H.Yılmaz KÜÇÜKÖNCÜ (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr.Üyesi Umut EROĞLU (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr.Öğr.Üyesi Veysel TOLUN (ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr.Gör. Pınar İŞMEN ( ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr.Gör. Necmi TEKİN ( ÇOMÜ-Eğitmen), Öğr.Gör. Gökhan BAYRAM ( ÇOMÜ- Eğitmen), Dr. Gülşah KURTOĞLU (ANKARA Özkan Erdek Mesl. Eğ. Mer.-Psikolojik Danışman), Dr. Mesut KILINÇ ( Çocuk Hastalıkları Uzm.), Öğr. Ercan PEHLİVAN (MEB Okul Müd. Koordinatör-Rehber), Öğr. Müge PEHLİVAN (MEB Okul Müd. Yard. Koordinatör-Rehber), Fen Bil. Öğr. Didem KESGİN(Rehber), Fen Bil. Öğr. Halil SAYIT( Rehber), Bilg.Tekn. Öğr. Yahya DOĞAN( Çanakkale Özel Kolej -Rehber), Yazar  Rahmi AYDEMİR (Gönüllü Rehber), Furkan AYDIN (Grup Lideri), Almina GÖNÜL(Grup Lideri), Akın SABIR (Grup Lideri), Sevcan BAŞKAYA (Grup Lideri), Esra TOPRAK (Grup Lideri),  Nurbanu EKEN ( Grup Lideri) Elveda CAN ( TÜBİTAK Anne).

Proje Danışmanları: Prof.Dr. Salih Zeki GENÇ, Prof..Dr. Dinçay KÖKSAL, Prof.Dr. Osman DEMİRCAN, Prof.Dr. Çavuş ŞAHİN