“Bilim Yanı Başımızda” Yaz Bilim Kampı - 2017

.

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim elemanı Öğr. Gör. Arzu BAYINDIR’ın  hazırladığı “Bilim Yanı Başımızda” Yaz Bilim Kampı - 2017 projesi PARİON HOTEL’ de yoğun ilgi ve katılımla sona erdi.

     Öğr.Gör.Arzu BAYINDIR’ın  13 yaş öğrencileri için yazdığı ve yürütücülüğünü yaptığı Yaz Bilim Kampı -2017 projesi “Bilim Yanı Başımızda“ sloganıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Çanakkale Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Özel Kolej  işbirliği ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Özel Kolej ana sponsorluğunda  9. Kez düzenlenen altı günlük yoğun program içeriği ile  21- 26 Ağustos 2017 tarihleri arasında Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği il ve ilçelerimizde öğrenim gören bilim yakınlığı olan başarılı 50 öğrencinin  katılımcı olarak yer aldığı program Parion Hotel’de sertifika töreni ile sona erdi.

     Proje yöneticisi Öğr.Gör.Arzu BAYINDIR özellikle Çanakkale' de bu kampın 9. Kez düzenlendiğini, daha önceki yıllarda TÜBİTAK destekli gerçekleştiğini, bu yıl desteklenmeye değer bulunmasına rağmen destek sınırında kaldığını, ancak katılımcı olarak seçilen öğrencilerin istek ve arzuları, hevesleri karşısında, başta Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Özel Kolej ana sponsorluğunda pek çok kurum ve kuruluş desteği ile öğrencilerimizin hayallerine dokunarak altı günlük harika bir kamp dönemini aynı heyecanla yaşadıklarını belirtti. Her kamp dönemindeki gibi  proje ekibi olarak aynı heyecanı yaşadıklarını, her dönem kamp içeriklerinin yenilendiğini, ekip olmanın bu kampta en güzel örneğinin yaşandığını belirtti . 

       Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi, Çanakkale Özel Koleji (Ana Yerleşke), Parion Hotel (konaklama) konferans salonları ile Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamlarını eğitsel amaçlı olarak kullanarak öğrencilerde farkındalık oluşturulmaya çalışılmış bu anlamda derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, fabrikalar ( Anıt Yağ, 444 Öztürk Peynircilik) orman alanları, arkeolojik kazı alanları,  birer eğitim ortamı olarak gözleme, sorgulamaya ve yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım ön planda tutulmuştur dedi.

          Proje çalışmalarında  bu kamp döneminde bilim  ve kültür temasının ön planda olduğunu, alanlarında uzman  Üniversitemiz ve farklı üniversitelerden öğretim elemanları tarafından yürütülen program etkinliklerinin, Ortaokul 6.sınıfa devam eden 7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek, bilim yatkınlığı olan,  sosyal  ve Çanakkale merkez ve ilçe okullarımıza devam eden  13 yaş çocukların katılımcılığıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Koleji, işbirliğine dayalı olarak  planlandığını ifade etti. Eğitimin kalitesini arttırmada bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu, bilimin yatkınlığı, popüler bilimin sevdirilmesi, bilimsel farkındalığın sağlanması ve öğrencilerde  bilimsel düşünme; neden ve ne içinlerin sorgulanması, problem çözme, analiz ve sentez becerilerinin arttırılması gerekliliği üzerinde dururken, ilk defa bir neslin bilişim teknolojileri açısından bir nesli geride bıraktığına vurgu yaparak kampın bilimsel etkinliklerin yanında sosyal ve kültürel etkinlikler, takım çalışmaları ile öğrencilerin tüm gelişim alanlarını dikkate aldıklarını ve uygulamaya yönelik Pekçok strateji ve yöntemin kullanıldığını ifade etti.

          Devamında konuşmasına; ''Bizlere bu imkanı sağlayan özellikle geleceğimiz genç nesillerini önemseyen ve bizi daima destekleyen üniversiteme, fakülteme, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yücel ACER' e ve eğitimi önemseyen Sayın Valimiz Orhan TAVLI’ya,  projenin  gerçekleşmesi adına her alanda maddi, manevi destek sunan, eğitim denince tüm kapıları açan Çanakkale Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Ülgür GÖKHAN’A, kampın her anının sorunsuz gerçekleşmesi adına takip eden Belediye Başkan Yardımcılarımız Sayın Rebiye ÜNÜVAR ve Sayın Ali SÜRÜCÜ’ye, öğrenci ve koordinatör öğretmenlerimizin görevlendirilmesinde katılımlarında titizlikle katkı sunan Milli Eğitim Müdürümüz  Osman ÖZKAN’a, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR' e ve oldukça yorduğumuz fakat daima nezaketle yorulmadan sorunlarımızı çözen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Sayın Zülküf MEMİŞ’ e, Sertifika Törenimiz onurlandıran ve önümüzdeki yıl bu projenin bir parçası olmak istediklerini ifade eden Bozcaada Belediye Başkanı Sayın Dr. Hakan YILMAZ’a, kampın gerçekleşmesinde katkı sunan Kepez Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer Faruk MUTAN’a, daima yanı başımızda olan dekanım Sayın Prof.Dr. Salih Zeki GENÇ’e, proje danışmanlarımız Sayın Prof.Dr. Osman DEMİRCAN ve Sayın Dinçay KÖKSAL’a, burada adını sayamadığım kampın gerçekleşmesine katkı sunan kurum, kuruluş ve kişilere, çocuklarımıza hiç düşünmeksizin Çanakkale Kolejinin kapılarını ardına kadar açan ve öğrenci konaklamalarımızda kolaylıklar sağlayarak böyle  güzel bir otelde ağırlanmasına katkı sunan Sayın Kemal KARAKAŞ ve Özgür KARAKAŞ’a, bilişim teknolojileri etkinliklerinin gerçekleştirilebilmesi adına uygulama tabletlerini büyük bir memnuniyet duyarak teminini sağlayan FİGENSOFT’a  ve yönetim kurulu başkanı Sayın İsmail BAYRAKTAR’a, fabrika alanlarını ve tesislerini uygulama alanı olarak bize açan ANIT Yağ, 444 ÖZTÜRK peynircilik, GOLF dondurmalarına ve  bu kampın mimarı tüm proje ekibi arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimiz ve velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Öğrencilerimizin yolunun daima bilimle aydınlanması, yaşamlarında bilimin yer alması dileklerimle saygılarımı sunarım” diyerek sonlandırdı. Program öğrencilere sertifikalarının ve kamp boyunca yapmış oldukları etkinliklerin yer aldığı görselin sunum ve pasta kesimi ile  yoğun ilgiyle sona erdi.

Proje Ekibi; Prof.Dr. Osman DEMİRCAN,  Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Prof.Dr. Ali İŞMEN, Prof.Dr. Salih Zeki GENÇ, Prof. Dr. Çavuş ŞAHİN,  Doç.Dr.Sevnur MANDACI,  Doç.Dr.Hanife GENÇ, Doç.Dr. Betül TİMUR, Yrd.Doç.Dr. Mustafa Aydın BAŞAR,. Yrd.Doç.Dr.Hulusi GEÇGEL, Yrd.Doç.Dr.Elmaziye TEMİZ,    Yrd.Doç.Dr.Muzaffer  ÖZDEMİR,      Yrd.Doç.Dr.  Hayrettin PARLAKYILDIZ,     Yrd.Doç.Dr. H.Yılmaz KÜÇÜKÖNCÜ,  Yrd.Doç.Dr.Veysel TOLUN,  Yrd.Doç.Dr. Umut EROĞLU,  Öğr.Gör. Pınar İŞMEN,  Uzman Necmi TEKİN, ,  Uzm. Op.Dr. Celal KARAKAŞ, Psikolojik Danışman Demet ALAKAŞ, Öğretmen Hacer EĞİLMEZGİL, Koordinatör Öğretmen  Müge  İNCE PEHLİVAN, Koordinatör Öğretmen Ercan PEHLİVAN, Öğretmen Halil SAYIT, Öğretmen Didem KESGİN, Öğretmen Bahadır GÜLENÇ, Öğretmen Yahya DOĞAN, Tarihçi Sıdıka ESER, Arkeolog Mert ÇATALBAŞ, Rehber Öznur MANDACI, Rehber Almina GÖNÜL, Rehber  Esra AKÇALI, Rehber Emine AKÇALI, Elveda CAN