Afetler ve Ani Olaylar Sonrasında Psikolojik İlk Yardım Semineri

Her an gerçekleşebilen ve önceden bilinemeyen afetler ve ani travmatik olaylara bağlı kayıplar ve korkular her yaştan bireyi etkilemektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Defne YILMAZ tarafından sunulan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Lisans  4.sınıf öğrencilerine yönelik Travma Yaşantılarında Psikolojik İlk Yardım Semineri 27 Kasım 2020, Saat: 15.00-16.30 arasında Teams programı üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Afetler ve krizler sonrasında bireylere verilecek psikolojik ilk yardım, sonraki psikolojik güçlükleri önleyici ya da hafifletici olması ve bireyin travmaya bağlı sorunlarla başa çıkmasını kolaylaştırması bakımından önemlidir. Düzenlenen seminerde, felaketlerden etkilenen çocuk ve yetişkinlere yönelik akut müdahaleler konusunda ruh sağlığı uzmanlarının bilmesi gereken temel bilgi, beceri ve etik uygulamalar hakkında bilgiler paylaşılmıştır.