4. Yükseköğretim Çalışmaları Konferansı ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

.

Yükseköğretim Çalışmaları Derneği (YÖÇAD) ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi işbirliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Yükseköğretim Çalışmaları Konferansı, 10-12 Ekim 2019 tarihlerinde Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirildi. 

Konferansa  ulusal ve uluslararası alanda Yükseköğretim konusunda çalışan akademisyenler ve öğrenciler katıldılar. Açılış konuşmaları Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, YÖÇAD Derneği Başkanı Doç. Dr. Fatma Nevra Seggie'nin konuşmalarıyla yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından, konferansın davetli konuşmacılarından TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Kavak; Yükseköğretimde büyüme, çeşitlilik ve öğrenci hizmetlerinde yeni yapılar başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. 

Konferansın ikinci günü, Aarhus Üniversitesi'nden (Danimarka), davetli konuşmacı Prof. Dr. David Reimer ise; Social inequality and participation in Higher Education: Present findings and future challenges başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ayrıca, eğitim ve mühendislik fakülteleri lisans ve lisansüstü öğrencilerinin Yükseköğretimde öğrenci olma deneyimlerini paylaştığı bir öğrenci paneli gerçekleştirildi.

Konferans üç gün boyunca yükseköğretimin farklı konu ve sorunlarına dair yapılan çalışmaların paylaşımı ve değerlendirmeleriyle devam etti